Davinde

FESTIVAL 2024
  1. august 2024

Mini-festival eller forvokset havefest – kært barn har mange navne.  Vi glæder os til at byde dig velkommen til vores hyggelige landsby. Vi byder på en hel dag med koncerter, talks og kunst på Davinde Fælled samt hyggelig fællesspisning ved langborde på Vandmøllevej.

Det bliver en helt særlig og stemningsfuld dag, så inviter venner, familie og kollegaer til en oplevelse i skønne omgivelser.

 

ProgramKøb billetter her
musik og kunst

Davinde Festival

 

Musik

Vores musikprogram byder på flere forskellige genrer: både folkemusik, rock og alt muligt der i mellem.

Vi vil gerne præsentere dig for både velkendte toner og helt ny musik – dit nye yndlingsband møder du på vores festival! Vi har sammensat et varieret program med flere kendte danske navne – du kan godt glæde dig!

 

KUNST OG TALKS

Festivalen har som noget nyt i 2024 et spændende program med kunst og talks. Du får mulighed for at opleve forskellige steder i Davinde, hvor fagfolk, fortællere, musikere og kunstnere fortolker byens historie og nutid på helt nye måder. Glæd dig til en helt anderledes byvandring med overraskelser undervejs.

Følg med her på siden og på Facebook og Instagram.

 

PROGRAM

(Detaljeret program for dagen kommer i tiden op til festivalen)
11:00-14:00 Talks
14:00-18:00 Musik
18:00-20:00 Fællesspisning
20:00-24:00 Musik

Solsort

– Betina Følleslev, den fynske stemme

Sangene rækker både frem og tilbage i tiden. Med sine fortolkninger af I Danmark er jeg født, Jeg ved en lærkerede og Sig nærmer tiden, tager SOLSORT favntag med den danske sangtradition. Solsort udfolder også gamle poetiske kærlighedsdigte til nye melodier, det sker i Min Lille Fugl, Hvor Flyver du? samt Rosenknop – begge med ord af H.C. Andersen. Det er sange om udlængsel og frihed, om fortærende kærlighed og dragende solopgange.

Bag Solsort står Betina Følleslev, sanger og sangskriver, og i 2016 nomineret til en DMA Folk som årets sanger.
Debutalbummet “Jeg husker det hele jeg husker ingenting” udkom i 2017, og titelnummeret udkom i 2020 i den nye 19. udgave af Højskolesangbogen 

Bemærk

Koncerten med Solsort er fredag d.16.8.24 kl.20.00 i Davinde Kirke.
Koncerten er sponsoreret af Davinde Kirke og Menighedsråd og den er gratis.

Danish Fiddle Quartet

– Ny nordisk kammerfolk

Den nye strygekvartet Danish Fiddle Quartet spiller musik fra grænselandet mellem den klassiske tradition og folkemusikken og har fod og hjerte i begge genrer.

Med denne nye strygekvartet udlever de fire musikere drømmen om at spille ny nordisk kammerfolkemusik. Nye originale kompositioner af Danish Fiddle Quartet, og enkelte arrangementer af Carl Nielsens musik og af traditionelle folkemelodier.
Kvartetten består af violinisterne Jørgen Dickmeiss og Ditte Fromseier Hockings, som begge er kendte, prisvindende og veletablerede navne indenfor den danske og internationale folkemusikscene samt Bruno Sanches og Mathilde Helding på henholdsvis bratsch og cello.

” Det er en rollebesætning i topklasse. Og et album i lige så høj klasse. Det hele er kammermusik, ny folkemusik – overgangene mellem de to genrer er flydende. Særligt smukke er de to sange sunget af Ditte og Jørgen (“Nattens fred” og “Nattens favn”). “ FolkMagasin, Germany by Martin Czech

” Fordomsfrie lyttere, fra både folkemusikkens og den klassiske verden, kan give sig hen i veludført vellyd. ” Rootszone, Nils Thorlund

Lasse & Mathilde + venner

– Musik gennem snart 50 år

I en urolig verden er der brug for at mødes, at være sammen om de budskaber der bringer fred i sjælen; et smil, latter og eftertænksomhed.

Stemningsfulde melodier, meningsfyldte tekster og gode historier og anekdoter er Lasse & Mathildes varemærke og garanti for en koncert med indhold.

Lasse & Mathilde er blevet ikoner, og har været der for publikum siden 1975 i alle mulige sammenhænge. Fra store festivaler til små klubber og foreninger, opvarmning for Bob Dylan / Santana i Parken, Gi’ en hånd til Afrika samme sted og ikke mindst Midtfyns Festival, som de var med til at starte.

Inspirationer fra New Orleans, Daniel Lanois Kingsway Studio og samarbejdet med de bedste musikere i Danmark, har skabt den helt unikke stil der kendetegner duoen med det fynske ophav.

Dertil kommer vennerne og gæsteoptræder.

The Mukherjee Development - Trio

– din musikalske lykkepille

The Mukherjee Development er et band med den indisk-amerikanske-danske Oscar Mukherjee i spidsen.
Bandet spiller en blanding af americana og indie pop/rock.
Oscar Mukherjee er opvokset i USA og flyttede til Danmark som teenager. Han har vundet en DMA statuette for årets “Ud af det blå” kunstner i 2021. I 2022 udgav bandet deres første album “Burnin’ Time” og spillede 45 koncerter i Danmark, Sverige og Norge, b.la. på Davinde festival med stor success.

Bandet, – udover dansk/amerikanske/indiske frontmand, Oscar Mukherjee, bl.a. består af sværvægtere fra Peter Sommer & Tiggerne og Jonah Blacksmith,
Jakob Holm: Guitar, Henrik Poulsen: Bas

”En gave til den danske roots og rock scene” har musikmagasinet Side 33 fornyeligt skrevet om The Mukherjee Development.

Marie Frank & Udflytterne

– Nye sange, nye ord, nyt band!

Man kan ikke sige Marie Frank uden at tænke på storhits som ’Symptom Of My Time’ og ’Under The Water’, adskillige musikpriser og den genkendelige stemme. Nu er hun tilbage. Med nye sange til – og om – livet. Om tempo. Om at leve i nuet og være undervejs. Og om Stenslag, ikke kun som sangtitel.

Hun har været fast inventar på det danske, musikalske landkort, siden hun stormede ind på hitlisterne og i danskernes bevidsthed med debutpladen Ancient Pleasures fra 1999. Og hun er her altså endnu. Som på sit seneste album Kontinua fra 2015 er hun tilbage med flere stærke musikalske fortællinger på dansk.

Omkring hende er det Anders Pedersen (PowerSolo, The DeSoto Caucus m.fl.) Peter Dombernowsky (bl.a. Isobel Campbell, Michael Falch) og Thomas Richard (studiemusiker med en fortid i Superheroes), som udgør bandet Udflytterne og danner en musikalsk ramme, der både kan vise tænder og være underspillet og smuk

MAD OG DRIKKE

Festivalens menu

Eftermiddag
Hjemmebagt kage og mulighed for at købe en grillpølse med brød.

Fælles aftensmad
Vi dyrker fællesskabet i vores festival – og derfor spiser vi aftensmaden sammen ved langborde.
Madbilletter til rimelige priser købes sammen med billetten eller i baren på dagen.
Vi serverer en lækker vegetarisk ret med hjemmebagt brød – og lidt kød ved siden af

Natmad
Grillpølser med brød.

Der er åbent i baren fra kl. 14-24.

Billetter

Davinde Festival

kr. 475,00

På lager

Davinde Festival madbillet

kr. 75,00

Klik på “kurven” nederst i højre hjørne for at betale

FAQ

  • Børnebilletter – Vi kan desværre ikke tilbyde børnebilletter til reduceret pris.
  • Camping – Vi arbejder på at finde en græsplæne, hold øje med siden her for opdateret info.
  • Overnatning – Der er flere der udlejer huse eller værelser igennem airbnb i lokalområdet. Langeskov Kro ligger 5km væk. Hotel OCC ligger 9km væk.
  • Parkering – Der vil være en parkeringsplads ved Sanderumgårdsvej – mere info følger
  • Toiletter – Der er toiletter i forsamlingshuset
  • Øl, vand, vin, kaffe, kage og snaks mm kan købes i baren hele dagen
  • Mad – Der er fællesspisning ved langborde,  der er vegetarisk ret + bacon.
  • Natmad – Der bliver mulighed for at købe pølser m. brød, chips og andre snacks i baren.
  • Vi sender en mail i ugen op til festivalen med praktisk info.
Holdet bag

Davinde Festival

Davinde Festival er skabt af frivillige kræfter fra landsbyen Davinde – godt bakket op af Davinde Beboer- og Forsamlingshus. Vi ønsker at skabe Fyns hyggeligste en-dags festival sammen med festivalens fantastiske gæster.

Sponsorer

Uden sponsorer ingen festival – så giv vores sponsorer lidt opmærksomhed.
Vil du deltage som sponsor så tøv ikke med at kontakte os på
e-mail event@davinde.info og hør hvad vi kan tilbyde

The Farm Music

Musikstudie i Davinde
Kontakt Peter Sund

Odense Kommune

Odense Kommunes Musikudvalg støtter Davinde Festival

Holmskov Consult

Virksomhedsrådgivning og anden rådgivning om driftsledelse

NetPlan system design

IT-Salg og service til erhverv og private.  På adressen Overvejen 71 i Årslev er værkstedet åben hverdage 08-16

Statens kunstfond

AOF

AOF Center Odense
– folkeoplysning fra bro til bro

Odense Låseservice

Alt i låse, nøgler og sikring
Siden 1950

Davinde Kirke

Davinde Kirke og Menighedsråd